
بروزرسانی: 17 تیر 1404
اگر علاقمند به غذای شمالی هستید، این 14 غذای خوشمزه شمالی را امتحان کنید! کاملیما
اگر علاقمند به غذای شمالی هستید، این 14 غذای خوشمزه شمالی را امتحان کنید! کاملیما
این غذا را در اکثر شهرهای ایران درست می کنند اما لوبیا پلو شیرازی دستور خاص خود را دارد و آن را با لوبیای چشم بلبلی طبخ می کنند. غذای شمالی با ماهی به روش های مختلفی طبخ می شود و در لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج همواره چند غذای خوشمزه مختص شمال کشور یافت می گردد. مرغ شکم پر شمالی دستور پخت های متفاوتی دارد و معمولاً در لیست غذاهای شمالی در فر آن را آماده می کنند. جهت تهیه این غذا شما به یک مرغ کامل، سبزی های معطر شمالی مانند گشنیز، نعنا، چوچاق و خالوش، مغز گردو و رب انار، آلو بخارایی و زرشک نیاز دارید. بعد از اینکه مرغ را چاک دادید باید مواد خود را که قبلاً به خوبی آن ها را تفت داده اید در شکم مرغ قرار دهید و آن را بدوزید.
- غذایی که از بدو کودکی در جمع های خانوادگی و آداب سنتی در ذهن ما نقش بسته است و از غذاهای محبوب محسوب می شود.
- حبوبات را نیز به صورت جداگانه از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
- این ماهی را روی آتش یا زغال کباب می کنند که طعمی بی نهایت لذیذ دارد.
- در آخر باید این تکه های خمیر ریز را به آش اضافه کنید و اجازه دهید تا آش آماج جا بیفتد.
- آش دوغ از غذاهای سبک و سنتی شیراز به شمار می آید که تقریبا شبیه آش ماست به نظر می رسد.
به خصوص اگر به خیابان لشگرآباد بروند، حتماً فلافل را امتحان می کنند. برای سلامت بیشترتان و جلوگیری از مصرف بیش از اندازه گوشت هم می توانید این غذاها را میان وعده های غذایی تان قرار دهید. اگر شما هم مثل ما به آشپزی ایرانی علاقمند هستید پیشنهاد می کنیم در دوره آنلاین آموزش غذاهای ایرانی در کنار ما باشید و دستور پخت غذاهای ایرانی را به صورت حرفه ای بیاموزیم.
آش ارده
پیاز و سیرهای رنده شده را روغن تفت دهید و بعد از سبک شدن، گوشت های خرد شده را را اضافه کنید. زردچوبه و فلفل و کمی نمک روی گوشت ها بپاشید و آنقدر تفت دهید تا رنگ گوشت ها تغییر کند. بعد از تمام این مراحل، اسفناج خرد شده و بقیه سبزیجات معطر را اضافه کنید و تفت دهید. در آخر آب گرم را به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را ببنیدید تا قل بخورد و جا بیفتد.
اناربیج؛ غذای محلی گیلان
در تهیه این آش ابتد جو و گندم را در دوغ پخته و با افزودن گیاهانی همچون پونه، کاکوتی و گزنه آش را معطر می کنند. از این غذاها که بگذریم، مأموران چینی که سال های پیش در این جزیره مستقر بوده اند، گزارش کرده اند که خوراک مردم کیش نان، گوشت، ماهی، گوسفند و خرماست، بدون هیچ برنجی. دور از ذهن هم نیست، چون در گذشته مردم خوراکشان همان محصولاتی بود که در شهرشان کشت می شد و همان خوراک به مذاقشان خوش می آمد.
مرغ را باید داخل مواد تفت داده شده بچینید و اجازه دهید پخته شود. یک چوب دارچین را می توانید در داخل خورش بیندازید تا با حرارت کم این غذای خوشمزه جا بیفتد. طعمغذا به سمت ملس تمایل دارد و اگر دویت دارید غذای شما کمی ترش تر باشد، می توانید آب انار ترش را نیز به آن اضافه کنید. شامی گیلانی یکی دیگر از غذاهای محلی خوشمزه رشت است که می توانید بسته به ذائقه خود آن را با برنج یا نان سرو کنید. این نوع شامی به دو روش پخت می شود که یک نوع آن با سیب زمینی و نوع دیگر با استفاده از انواع سبزی جات خردشده تازه پخته می شود.